Over mij

Iets over mijzelf

Hallo,
Ik ben Joanne Post, eigenaar van Thuisbakkerij op het gemakje.

De thuisbakkerij is een hobby, waarin ik taarten, cake en andere lekkernijen maak op bestelling. Ik heb gekozen voor ambachtelijke taarten en andere lekkernijen, soms met een moderne twist. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Ik ben de thuisbakkerij begonnen in 2013 vanuit hobby, tijdsbesteding en waardering binnen de maatschappij na een vervelende, blijvende beperking in mijn dagelijks leven. Ik heb voor een bepaald concept gekozen, dat ik wil werken met verse producten verwerkt in ambachtelijke taarten. Dit zijn de standaard taarten, zoals bij een banketbakker, soms met een trendy item, de eetbare printen. Dit soort thuisbakkerij was er niet, merkte dat hier toch vraag naar was, wel waren er genoeg die beklede, tevens dure taarten maakten. Vanaf dag één was mijn motto “taarten moeten betaalbaar zijn” en ieder heeft recht op taart, ondanks een allergie.

De “normale” ambachtelijke taarten, worden gemaakt met de beste kwaliteits-ingrediënten, zonder kunstmatige stoffen en gedecoreerd met vers fruit. De prijs voor een taart bestaat uit de ingrediënten, verpakkingsmateriaal en wat vergoeding voor de energiekosten bij het vervaardigen. De taarten zijn een keer zo hoog als die je elders koopt, 2x goed gevuld en rijkelijk gedecoreerd. Na verloop van tijd kwam er meer vraag naar beklede taarten, deze wil ik maken als dit past in de agenda en als het voor mij te doen is. Beklede of drip-taarten zijn bewerkelijker, dat betekent als er al wat bestellingen staan, dit lastiger wordt. Ook daarbij geld dat ik een taart dan nog betaalbaar wil houden. Ik heb daarom geen cursussen gedaan in bijvoorbeeld boetseren, alles is zelf aangeleerd en daardoor beperkt in mijn mogelijkheden, ik ben daar niet zo goed in.

Ook geld bij beklede of andere bewerkelijke taarten dat je hier al gauw een 6 uur per taart (1 laags) bezig bent. Als je dit zou rekenen in betaalde uren van bv €10 per uur, wat een minimum salaris is, je al op €60 zit zonder ingrediënten. Dit is het punt wat lastig uit te leggen is naar een klant, die denkt gelijk dat is duur, terwijl niemand zou willen werken voor €2,50 per uur. Deze enorme prijzen vind ik zelf niet bij mijn bakkerij passen, maar wil daar een tussenweg in vinden, dat mijn kosten eruit zijn, dat ik er zeker niet op toe moet leggen, dan gaat de lol er snel af.
De vergoeding van de ingrediënten en verpakking is wat de prijs op de keuzelijst maakt, geen winstgevend bedrijf, maar een hobby die de onkosten vergoed. Door beperkte mogelijkheden voor mij zelf, ivm invaliditeit, is dit een mooi en nuttig tijdverdrijf.

Er wordt gewerkt met registratieformulieren van het Nederlands Bakkerij Centrum, de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij

Schuiven naar boven